Как да се отървем от праха върху мебелите

15 Окт

прахПраха е не само дразнещ, той е отвратителен! Съвсем безобидно той се разполага около всички предмети подредени на рафтовете, и образува смесица от нечистотии. При внимателно проучване на прахта, се забелязва не само мръсотия, но и мъртви кожни клетки, коса, цветен прашец, нечистотии от домашния любимец, микрочастици от трупове, изпражнения, мрежи на паяци и какво ли още не. Все неща които дори не са ви минавали през ума. А това което е доста стресиращо, е че никога не може да се отървете от праха напълно.

Най – доброто което може да направите както за себе си така и за цялото семейство е да се отървете от праха, е не напълно понеже е невъзможно, но поне значително ще намалите количеството му. Първата стъпка която трябва да предприемете е премахване на всички килими. Наясно сме че няма да го направите, точно поради тази причина ще ви дадем полезен съвет. Използвайте килими с възможно най – къси косми и ако имате възможност ги тупайте веднъж седмично. И все пак ако се отървете от тях би било най – добре.

Ако имате възможност да избирате каква да бъде тапицерията на мебелите в дома ви, никога не избирайте плюш. Препоръчителни са тапицериите изработени от кожа и велур. Единствено те не предизвикват натрупването на прах. Избягвайте тежките завеси и пердета, използвайте щори с антистатично покритие, те отблъскват праха. Алуминиевите също са добра алтернатива, ако ги измивате редовно.

Когато се заловите с почистването на праха, особено внимание обърнете на повърхностите които са трудни за достигане. Това  може да са рамки на картини, стенни часовници, над шкафовете, над хладилника, и всяко едно местенце което има „НАД“ повърхност. Когато започнете почистването на дома никога не пропускайте момента със почистването на прашните повърхности. Ако ви се случва да го правите, защото времето не ви достига, вие всъщност не правите нищо! Домът ви винаги ще изглежда приветлив, ако няма следи от прах, в противен случай просто си губите времето.

Отървете се от всички стари вестници, списания, от старата поща. Полирайте дървените мебели със специално предназначените за целта препарати. Те не позволяват на всички нечистотии да полепнат поне в близките няколко дни.

След като сте почистили всички предмети, започнете с пода. Процедурата вероятно ви е позната. За да бъде почистен праха е необходимо всички килими, пътечки и други настилки да бъдат отстранени, докато трае тази процедура. Когато приключите върнете всичко на мястото си. Огледайте се. Не е ли домът ви като нов…Така е!

Трябва да знаете, че няма магически препарати, нито вълшебни пръчици с които ще може да се отървете от праха завинаги. Всичко това е във вашите ръце.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: